11 Δεκ 2017

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στην Αίγινα

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε την Αίγινα όπου συμμετείχε και εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου και την Περιφέρεια Αττικής στην ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας με θέμα την Αλιεία.

Στην εν λόγω ημερίδα συμμετείχε εκ μέρους της Βουλής η Βουλευτής Α΄ Πειραιά Ε. Σταματάκη, εκ μέρους του ΥΠΕΝ ο Γενικός Γραμματέας Χρ. Λαμπρίδης, ο Δήμαρχος Αίγινας Δ. Μούρτζης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αλιείας Π. Τουτουντζή, υπηρεσιακοί παράγοντες, φορείς και κάτοικοι της Αίγινας.
Ο κος Χατζηπέρος στην παρέμβαση του, αφού μετέφερε το χαιρετισμό της Περιφερειάρχη, τόνισε ότι η Περιφερειακή αρχή, τηρεί τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, που είναι το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας.
Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στο τομέα αυτό και είναι πολλά. Αναφορικά με την αλιεία πρέπει να μπουν αυστηροί κανόνες και βέβαια να βρεθούν μέτρα για την εφαρμογή τους. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο το οποίο βέβαια θα πρέπει να ολοκληρωθεί με ουσιαστική συζήτηση και διαβούλευση. Αναφορικά με τις ιχθυοκαλλιέργειες η Περιφέρεια έχει σταθερή θέση όσον αφορά στην αναθεώρηση της Κ.Υ.Α 31722/4-11-2011 περί “Έγκρισης Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες …” (ΦΕΚ 2505/Β/4-11-2011), η οποία ψηφίστηκε δια περιφοράς μέσα σε ένα απόγευμα πριν πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ημερίδα της οποίας τα αποτελέσματα τα αναμένουμε.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού, όπως είναι η γέφυρα της Βλυχάδας η οποία δόθηκε πρόσφατα στην κυκλοφορία, ο καθαρισμός των ρεμάτων και η γέφυρα στην εκβολή του ρέματος της Σκοτεινής η οποία πρόκειται να ανακατασκευαστεί σύντομα.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/13/2017 5:32 μ.μ.

    1 200 000 ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ τα παλληκαριά του Τσαβαρή στον Άγγελου ,για την ύδρευση είπαν .Πέρανε λατομικό υλικό από το κλειστό λατομείο .Ήταν μια παράνομη αγοροπωλησία και έφτιαχναν δρόμους χωρίς μελέτες με την τεχνική υπηρεσία να τους παρακολουθεί έκπληκτη βάζοντας την πιεστικά να υπογράφει τις βεβαιώσεις παραλάβεις του παράνομου υλικού .Κατά τα άλλα τα παλληκαριά Παπαθεοχάρης ,Δερτούζος , Αστρακος είπαν ότι κάναμε παρανομίες χρεώσαμε τον δήμο και μας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο γιατί κυνηγήσαμε τον ΑΓΓΕΛΟΥ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας συνταξιδέψουμε με αξιοπρέπεια στην ενημέρωση της Σαλαμίνας, εμείς τουλάχιστον από μεριάς μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, βοηθήστε μας να κρατήσουμε κάποιο επίπεδο στην ενημέρωση και φυσικά στα ελεύθερα σχόλια, θα διαγράφονται μόνο τα υβριστικά και ανάρμοστα.