11 Ιουλ 2018

ΚΟΒ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΖΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ EL PETROL


Άλλο ένα ηχηρό γεγονός που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνει το σχέδιο των μονοπωλίων της Cosco και των εταιριών πετρελαιοειδών, ότι η «ανάπτυξη» που επιφυλάσσουν για το Πέραμα και συνολικά για τον Πειραιά, είναι η μονιμοποίηση και η επέκταση της δραστηριότητας των Καζανιών του Θανάτου.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό οι εγκαταστάσεις της πρώην ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ στο Πέραμα, και συγκεκριμένα 5 γεωτεμάχια, συνολικής έκτασης 25.439 τ.μ. μετά των επ’ αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων, χωρισμένα σε δυο μέρη και τιμές πρώτης προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού 4.666.666 ευρώ και 3.333.333 ευρώ (μοναδικός κωδικός πλειστηριασμού: kbRRCGwA1k).


Έτσι προστίθεται ακόμα ένα κομμάτι του «παζλ» της «δίκαιης ανάπτυξης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, τις 6 άδειες εμπορίας και αποθήκευσης πετρελαιοειδών που έδωσε για την περιοχή του Περάματος, την ψήφιση του άρθρου 70 του τελευταίου πολυνομοσχεδίου για την μονιμοποίηση της δραστηριότητας των Καζανιών του Θανάτου, τώρα ξεκινάει το «παιχνίδι», για το ποιο μονοπώλιο θα επενδύσει στις ανενεργές και υπολειτουργούσες υποδομές στο Πέραμα. Η «δίκαιη ανάπτυξη» τους φέρνει τον θάνατο μέσα στα σπίτια του Περάματος!

Ρωτάμε, γιατί δεν έχει βγάλει άχνα η δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ) για αυτό τον πλειστηριασμό, που δήθεν αγωνίζεται ενάντια στις δεξαμενές; Δεν γνωρίζει ότι αυτό το γεγονός ενεργοποιεί περεταίρω τα Καζάνια του Θανάτου μέσα από τα νέα σχέδια των μονοπωλίων; Τι θα πράξει αφού έχει ως προμετωπίδα στο δήθεν αγώνα που κάνει «Να μην επαναλειτουργήσουν οι ανενεργές εγκαταστάσεις»;

Κυβέρνηση – περιφέρεια Αττικής – δημοτική αρχή Περάματος, τι θα πράξουν, γνωρίζοντας ότι το αίτημα του λαού του Περάματος είναι, να μετεγκατασταθούν οι δεξαμενές και οι χώροι των δεξαμενών να αποδοθούν στο λαό του Περάματος μετατρέποντάς τους σε χώρους πρασίνου και αναψυχής;

Κανείς δεν μπορεί να πει «δεν γνώριζα»! Υπενθυμίζουμε ότι για τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό –που η δημοτική αρχή Περάματος όφειλε να γνωρίζει για αυτόν από μόνη της– το ΚΚΕ έχει ήδη ενημερώσει με ανακοίνωση του από τις 16-4-2018, αλλά και την ίδια την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο σε δημοτικό συμβούλιο. Σημειώνουμε ότι η πρώτη απόπειρα πλειστηριασμού ήταν για τις 18-4-2018 που αναβλήθηκε και πήρε νέα ημερομηνία 18-7-2018.

Τα ερωτήματα όμως αυτά,  δεν παίρνουν απάντηση από την κυβέρνηση – περιφέρεια – δημοτική αρχή υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, διότι η πολιτική τους είναι προσηλωμένη στο πως θα αυξάνουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Ο λαός του Περάματος πρέπει να συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα που έχει ξεκινήσει με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς της πόλης ενάντια σε όλους που ξεθεμελιώνουν την ζωή του.

Καλούμε το λαό του Περάματος σε συστράτευση με το ΚΚΕ και πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που φέρνουν το θάνατο μέσα στα σπίτια μας.

·       Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Άμεση Μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για περιβάλλον.

·       Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητά, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.

10-7-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας συνταξιδέψουμε με αξιοπρέπεια στην ενημέρωση της Σαλαμίνας, εμείς τουλάχιστον από μεριάς μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, βοηθήστε μας να κρατήσουμε κάποιο επίπεδο στην ενημέρωση και φυσικά στα ελεύθερα σχόλια, θα διαγράφονται μόνο τα υβριστικά και ανάρμοστα.